obchod@zabavnamedia.tv +420 775 927 800

V Praze můžete narazit na několik videoprodukcí. Nejdůležitější ale je si správně vybrat. Seznamte se s nimi pomocí tohoto článku. Všechny videoprodukce v Praze jsou vyjímečné něčím jiným. 

Obsah - Najdi si rychlou odpověď!

Jak správně vybrat videoprodukci a na kolik vás vyjde?

Volba videoprodukce se může lišit kvalitou, cenou, časovým dodáním a podobně. Proto doporučujeme zkontrolovat pár bodů, díky kterým bude váš výběr snazší. Důkladně si prostudujte portfolia jednotlivých produkcí, protože každá videoprodukce má svůj styl a vám nemusí vcelku vyhovovat. 

Bod č. 1: Jaké jsou rozdíly mezi levným drahým videem?

Zásadní otázkou pro výběr je,  kolik chcete do videa investovat a podle toho vybírat videoprodukci, která Vám bude vyhovovat v cenové relaci. Abyste měli úspěšný produkt, musíte zároveň investovat do proma, aby poté finální produkt vidělo co nejvíce zákazníků = zisk.

Cenové příklady reklamy: 

Cena určuje především náročnost klientových požadavků. V ceně od 10 000 do 50 000 Kč, můžeme říci, že má klient nárok na jeden až dva natáčecí dny. K tomu ještě náleží příprava, tedy scénář), který může také trvat jeden den nebo dva. Finální závěr, je také post produkce, která zabere jeden nebo dva týdny. 

V ceně od 50 000 do 250 000 Kč, zde se prodlužuje doba pro přípravu (znalost produktů nebo služeb může zabrat jeden nebo dva týdny). Změna natáčecího prostředí (odlišné destinace po celé České republice a zahraničí). Dále se zvyšují náklady na herce, počet natáčecího štábu, ateliéry a catering. Sem nesmíme zapomenout započítat také  všelijaká povolení pro natáčení a podobně. Samotná zakázka může trvat jeden až dva měsíce s postprodukcí. 

250 000 Kč a více: U této částky se je zaručena kvalita a hodnota herců (herci si mohou účtovat od 25 000 do 1 000 000 Kč za natáčení produktu), exkluzivita daných produktů a mnoho dalšího. V této cenové relaci natáčejí videoprodukce hlavně pro  opravdu velké klienty, kteří chtějí v České republice opravdu zaujmout a to ve větším měřítku. 

Bod č. 2: Kvalita domluvy – Co je důležité aby vás videoprodukce pochopila?

Kvalitu ovlivňuje individuální přístup videoprodukce k zákazníkovi, kolik času se zákazníkem jedná o jeho myšlence a způsobu jak dané téma zpracovat. Čím více otázek vám daná produkce dá, tím lepší výsledek bude. Proto si důkladně prostudujte dané produkce než zadáte nějakou zakázku. 

Jak by měla vypadat komunikace mezi produkcí a klientem?

Příklad ukázkové komunikace mezi zákazníkem a videoprodukcí:

Zákazník: Dobrý den, potřeboval bych vytvořit reklamu na můj nový produkt.

Videoprodukce: Dobrý den, rozhodně není problém, ale potřebuji od Vás vědět konkrétně, co má reklama přesně přinést Vašim klientům? 

Zákazník: No nevím přesně, jak by to mělo vypadat. Ale představu mám takovou, že by produkt byl na stole ve studiu a kamera se přibližovala.

Videoprodukce: To určitě nebude problém, velice rádi Vám pomůžeme s vytvořením. Takže interiérové natáčení, ale ještě se zeptám, jak dlouhou si reklamu představujete a co by ještě měla obsahovat?

Zákazník: Reklamu bych chtěl časem vysílat i v televizi, ale časová představa, kterou mám, tak ideálně 20 až 30 vteřin. Obsah by neměl být příliš přecpaný a chtěl bych, aby to bylo jednoduché na pochopení.

Videoprodukce: Jasně, rozumím. 20 až 30 vteřin videa s několika záběry. Ještě se zeptám, budete chtít v reklamě herce? A případně jestli nějakého máte či máme sehnat?

Otázka, kterou by vám každá produkce měla položit: Jací jsou vaši zákazníci? (Věk, povolání atd.) 

Takto by se vám měla věnovat každá videoprodukce, je potřeba, aby z pohledu videoprodukce přišlo velké množství otázek, které pomohou z vaší myšlenky vytvořit perfektní reklamu.

Bod č. 3: Pomoc při realizaci videa na sociální sítě

Některé videoprodukce dokáží vytvořit vhodnou vizitku na vaše sociální sítě. Na sociálních sítích máte největší přísun klientů, a tak je důležité si dát pozor, aby video bylo správně vytvořeno a poutavé. Na sociální sítě potřebujete hlavně správné pojetí prvků (text, obrázky, apod.), proto je vhodné je mít již připravené, aby je produkce mohla zakomponovat do videa.

Pražské videoprodukce pro menší klienty

VideoAnimace

VideoAnimace je pražská videoprodukce s mnoha zkušenostmi. Spolupracovala již s několika firmami jako jsou například ČD Cargo, OBI a spoustu dalších. Zaměřuje se převážně na animování, ale dokáží vytvořit i firemní či reklamní videa. Vlastní bohaté portfolio a na jejich webu si můžete všimnout několika ukázek jejich práce. 

Logo VideoAnimace

Overhere 

Revoluční a kreativní filmová produkce, která byla nominována na ocenění Zlatá pecka a získala ocenění za nejlepší film na 48 Hour Film Project Prague 2013. Nabízí tvorbu reklamních spotů, létání s dronem, firemní videa, animace a spoustu dalšího. Do jejich portfolia patří i známá reklama pro firmu Stihl (Medvědi vědí).

Logo OverHere

Pražské videoprodukce v Praze pro velké klienty

Zábavná Média s.r.o.

Pražská videoprodukce, to jsme samozřejmě my, nabízíme spoustu služeb. Máme zkušenosti  jak s menšími, tak většími klienty a vždy se zaměřujeme na splnění všech požadavků. Nejdůležitější je pro nás preciznost a kvalita. Důležitá pro nás je také skutečnost, aby práce byla kvalitní a  zároveň dokázala pobavit. Nabízíme reklamní spoty (nedávno jsme natáčeli reklamu, o ní si určitě přečtěte více v tomto článku), rozhovory, podcasty, festivaly a konference, průmyslové videa, aj. Zvládneme pro vás zajistit i reference klientů, protože pomocí rozhovorů, které s nimi uděláme, dostanete zpětnou vazbu, díky které můžete zlepšovat své služby (více v tomto článku).

Logo Zábavná média

Collectiveproduction

Produkce, která pracuje s velkými klienty a tvoří velmi kvalitní obsah. Webové stránky mají taktéž propracované a všechno důležité zvládnete najít během pár chvil. Toto je tým profesionálů, kteří vědí, kam mají sáhnout a jak to mají udělat.

Logo Collective Production

MarkusFilm

Jedna z nejslavnějších videoprodukcí v Praze, která funguje od roku 2008. Spolupracuje s mnoha firmami jako jsou Bohemia Chips, Rockstar, Správa železnic, apod. Kromě natáčení a vytváření lákavých videí, produkuje festival CineTube a realizovali turné Hoggyho (HoggyTour). Oproti většině produkcí začala spolupracovat s mnoha influencery a YouTubery, mezi které patří AtiShow a NejFake.

Logo Markus Film

HayotFilms

Pražská společnost, která nabízí spoustu různých služeb pro klienty. Najít můžete například příběhová či filmová videa, ale také animované naučné videa, referenční videa, reklamní spoty, videa z akcí atd. Na svém YouTube kanále má přes 50 milionů sledujících. A byla vybrána do užšího výběru ceny Oscar. 

Logo Hayot Films

Jak to vidíme my?

Spousta videoprodukcí má svůj vlastní styl a způsob, jak komunikují a projednávají s klienty. My v zabavnamedia.cz Vám velice rádi pomůžeme myšlenku zpracovat v materiál do ruky. Řeknete nám Váš cíl, Vaši myšlenku a pointu produktu, my Vám poradíme s správným výběrem prostředí, techniky a nakreslíme storyboard, zhotovíme myšlenku a připravíme ideální produkt dle Vašich představ. Neváhejte nás kontaktovat.

Pokud sháníte videoprodukci v Praze a stále nevíte kterou si vybrat, ozvěte se nám. U nás to funguje lehce! Stačí vyplnit údaje v kontaktním formuláři a my se Vám ozveme. Pro Vás potom vypracujeme kompletní myšlenku i samotný námět videa. Není třeba váhat dát, kontaktní formulář naleznete níže.

Václav Pařízek
Sdílet:  
Mohlo by vás zajímat
Kontakt

Nech si od nás natočit video
nebo si poradit









    Všechny položky označené * jsou povinné

    Zábavná média s.r.o.

    • V Novém Hloubětíně 874/12
    • 198 00, Praha 14
    • IČ: 09542515
    • Tel.: +420 775 927 800
    • E-mail: obchod@zabavnamedia.tv